Christmas Movies 2

Ik heb de afgelopen weken weer heel wat kerstfilms gezien. Niet allemaal klassiekers maar met een hoog chickflick gehalte en stuk voor stuk goed voor anderhalf uur kerstvermaak.

A Christmas wish
Sara Thomas is het type vrouw dat op het werk het liefst aan de zijlijn staat, maar als haar idee voor een kerstinitiatief wordt gestolen, doet ze een wens bij de Kerstman dat ze eindelijk de moed zal hebben om voor zichzelf op te komen. Santa kent haar wens toe, maar geeft haar slechts 48 uur. Terwijl de klok tikt, zal Sara ontdekken dat ze de kerstmagie eigenlijk niet nodig heeft om zich uit te spreken.

A Christmas Visitor
Een vader worstelt met het verleden. Een dochter vecht voor de toekomst. Een moeder zoekt naar antwoorden. De Boyajians hebben Kerstmis niet gevierd in 11 jaar. Ze verloren hun geloof toen ze hun zoon verloren aan de Perzische Golfoorlog. Dan, jaren later pikt vader Boyajians een lifter op, een jongeman die dezelfde leeftijd heeft als hun zoon zou zijn geweest. Is hij een oplichter? Of is deze jongeman het wonder waar hun familie op heeft gewacht? Een vreemdeling die hen voor altijd zal veranderen.

Undercover Christmas
FBI-agent Jake Cunningham komt uit een rijke familie en moet de serveerster Brandi beschermen, nadat ze haar vriend “iemand die al lange tijd de aandacht van de FBI heeft” heeft aangegeven voor belastingfraude. Net als zij op weg zijn naar een safe house krijgt Jake een telefoontje van zijn moeder dat zijn vader een hartaanval heeft gehad. Jake besluit Brandi mee te nemen naar zijn ouderlijk huis. Maar past de gebekte Brandi wel bij de nogal stijve familie Cunningham.

Christmas in Wonderland
Drie kinderen en hun vader gaan kerstinkopen doen in het grootste winkelcentrum van Canada. Daar vinden de kinderen een grote hoeveelheid vals geld. Dan volgt een kat en muis spel met de boeven die het geld daar uit het oog verloren zijn. De film heeft een hoog “Home Alone” gehalte en is voor de jeugd dus leuk.

Moonlight and Mistletoe
Holly, een hardwerkende zakenvrouw, keert na enkele jaren gedwongen terug naar haar geboortedorp. Haar vader Nick, de eigenaar van het Kerstdorp Santaville, heeft een ongeval gehad en kan een poosje niet voor zichzelf zorgen. Holly is echter van plan slechts enkele dagen te blijven. Ze heeft een hekel gekregen aan Kerstmis, aangezien ze haar jeugdjaren doorbracht als hulpje in de kerstwinkel van haar ouders.

The road to Christmas
Modefotografe Claire Jameson strandt in het midden van de Verenigde Staten terwijl ze op weg is naar haar droombruiloft in Aspen. vanwege drukte lukt het haar niet een vlucht te regelen of een huurauto te krijgen. Hierdoor wordt ze gedwongen te liften. Tom, een voormalig artiest die nu leraar is, en zijn 13-jarige dochtertje Hilly komen voorbij en bieden haar een lift aan. Geen van hen realiseert zich dat deze reis heel anders zal worden dan gedacht.

Cancel Christmas
De Kerstman ontdekt dat kinderen te hebberig zijn geworden. De raad van bestuur besluit dat het genoeg is geweest en dat zij Kerstmis annuleren tenzij de Kerstman er in slaagt het tij te keren. Zijn missie is om twee onverbeterlijke kinderen het belang van liefdadigheid te leren.

Miss Christmas
De bijnaam van Holly Khun is “Miss Christmas”, de officiële boomzoeker voor de beroemde Radcliffe Tree-verlichting in Chicago. Na beschadiging van de beoogde boom moet zij op zoek naar een nieuwe perfecte boom. Een brief van een jongen die schrijft dat zijn boom perfect is, brengt haar naar een klein stadje. Daar hoort zij dat de vader van de kleine jongen helemaal niet bereid is afstand te doen van zijn boom.

Marry me at Christmas
Madeline Krug wordt door de jonge Ginger gevraagd haar huwelijk te organiseren. Een uitdaging die Maddy aarzelend aan neemt maar gaande weg voelt zij zich zelfverzekerder en wil zij er een prachtig feest van maken voor de jonge bruid. Ze weet dan nog niet dat de bruid een broer heeft, een beroemde broer. De aktiester Johnny Blake, die de bruiloft van zijn zusje zal betalen. het plannen van de bruiloft leidt tot diners bij kaarslicht, kennismaking met familie, slenteren door besneeuwde straatjes en een optreden van Johnny als de Kerstman. Langzaam komen Johnny en Maddy nader tot elkaar. Maar zal het leven in het rustige stadje Fools Gold genoeg zijn voor de aktiester die het bruisende leven in LA gewend is.

Christmas in the Air
Lydia, een succesvolle professionele organisator, probeert haar activiteiten voortdurend uit te breiden, maar dan ontmoet ze Robert, een weduwnaar met twee jonge kinderen. Een speelgoeduitvinder, Robert wordt gevraagd om zijn nieuwe Kerst speelgoedlijn voor te stellen aan een superstore. Zijn uitdaging is dat hij maar 12 dagen heeft om zijn leven en zijn zaken op orde te krijgen. Dat tijdens de kerstdrukte Lydia laat Robert zien dat deze taak veel dieper gaat dan rommelige rommellades en dat het elk aspect van zijn leven omvat. Terwijl ze van plan is hem te helpen details recht te trekken die hij al lang negeerde, leert Robert de gestreste Lydia dat rommeligheid een heerlijk deel van het leven kan zijn.

Dit is weer een kleine greep uit mijn favoriete films. Welke kerstfilms vind jij het leukst om tijdens een winteravond onder het genot van een hele grote beker warme chocomel, lekker opgekruld op de bank te kijken ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *