Christmas Movies

In Amerika zouden ze zeggen “I’m a sucker for Christmas movies”. In mijn geval is dat echt zo. Ik heb er zo’n 300 en een paar ervan zijn mijn favorieten.

Miracle on 34th street
Remake uit 1994. Is nummer een met stip. Een iets modernere uitvoering dan het origineel en een cast waar ik van houd.

 

 

 

The family man
De tweede uit mijn rijtje, zal iedereen ook wel bekend zijn, maar ik vind hem  nog steeds leuk om te kijken.

 

 

 

A season for miracles
Een tante probeert met behulp van een engel haar dakloze neefje en nichtje uit handen van pleegzorg te houden. Terwijl hun moeder in de gevangenis zit. Ze belanden in het dorpje Bethlehem en worden aangezien voor iemand anders.

 

The town Christmas forgot
Op weg naar een luxe vakantieoord voor de kerstvakantie raakt de auto van bankier Charles Benson kapot, zodat hij met zijn familie vast komt te zitten in Nowhere, Colorado, een slaperige stadje dat dood lijkt te zijn sinds de mijn gesloten is. Aanvankelijk vind de familie het verschrikkelijk maar geleidelijk aan raken ze bevriend met enkele inwoners van het leeglopende plaatsje en helpen zij mee het nieuw leven in te blazen. NCIS kijkers zullen Lauren Holly “Jennifer Shepard” herkennen.

Christmas in Boston
Gina en Seth zijn al 13 jaar penpals en door toeval hebben ze eindelijk de kans elkaar te ontmoeten. Maar Gina en Seth hebben elkaar foto’s gestuurd van hun beste vrienden, Matt en Ellen. Ieder voor zich halen zij Matt en Ellen over elkaar te ontmoeten als Gina en Seth. Zullen de echte Gina en Seth elkaar ooit ontmoeten ?

Scrooged
Mocht ik absoluut niet vergeten van mijn zoon. Het is al een oudje uit 1988. Een egoistische cynische TV regiseur krijgt op kerstavond bezoek van 3 geesten die hem een lesje komen leren. Een leuke rol is weggelegd voor Robert Francis ‘Bobcat’ Goldthwait, bekend van Police Academy en zijn irritant hoge stemgeluid.

The Christmas Card
In Afghanistan krijgt Cody Cullen een kerstkaart van een jonge vrouw uit Amerika. Als zijn collega Jonesy tijdens de missie sneuvelt wordt Cody op verlof gestuurd om Jonesy’s prive bezittingen aan zijn jonge bruid te overhandigen. Op weg naar huis komt hij langs de plaats waarvan de kerstkaart verstuurd werd en hij besluit een kijkje te nemen.

12 dates of Christmas
In een poging om haar ex-vriend  terug te winnen, eindigt Kate haar blinde date met Miles , een knappe man aan wie zij werd gekoppeld. Door een speling van het lot, krijgt Kate de kans om twaalf keer opnieuw Kerstavond te herleven! Kate besluit om  het goede wat kerstavond haar te bieden heeft te accepteren – een liefdevolle familie, goede vrienden en Miles, die een geweldige vent  blijkt te zijn!

A dream of Christmas
Penny een vermoeide jonge vrouw heeft moeite met haar baan, haar vaak afwezige man en het gezin van haar zus . Terwijl ze met haar zus en haar neefjes en nichtjes in de rij staan om de kerstman te zien vraagt ze zich hardop af hoe het zou zijn als  ze nooit getrouwd was. Een kerst Engel verhoort haar wens, maar Penny realiseert  zich al snel wat er in haar nieuwe ‘single’ wereld ontbreekt en probeert de man en het leven dat ze eerder had terug te winnen.

Journey back to Christmas
Wie is Hanna en waar komt zij vandaan ? Is Hanna een bedriegster, lijdt zij aan waan voorstellingen of komt Hanna misschien toch uit het verleden. Waarom komt Hanna dan naar het heden en wat is de les die zij moet leren?

 

Dit is een kleine greep uit mijn favoriete films. Welke kerstfilms vind jij het leukst om tijdens een winteravond onder het genot van een hele grote beker warme chocomel, lekker opgekruld op de bank te kijken ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *