Vogelhuisjes en meer

Misschien lijkt het wat vroeg om nu al aan Kerstmis te denken, maar als ik zo naar buiten kijk dan ben ik de zomer al bijna vergeten. Wat nog belangrijker is, de zomer lijkt ons allang vergeten te zijn. Dus tijd voor de knusse herfst en wintermaanden.

Nu heb ik van welingelichte bronnen vernomen dat de Kersttrend dit jaar natuur gaat worden, niet dat het ooit echt weggeweest is maar nu is het officieel !  Al speurend op het internet vond ik deze leuke huisjes. Ze kunnen met wat fantasie en aanpassingen gemakkelijk zelf gemaakt worden van vogelhuisjes. Vogelhuisjes zijn in allerlei maten en uitvoeringen te koop en beginnen al bij een bedrag van een paar euro. Je kunt kijken bij je plaatselijke tuincentrum of hobbywinkel maar ook op het internet vind je er genoeg. Ben je een echte doehetzelfer kijk dan eens naar ideeen op pinterest waar genoeg huisjes staan om zelf te maken, dan heb je maten en variatie in eigen hand.


Zaag voor de huisjes het ronde stokje aan de voorkant af en schuur het huisje goed op, lak het huisje met een matte transparant lak af en schilder het dak wit. Als de verf goed droog is kun je het dak heel dun met lijm in smeren en in kunstsneeuw dopen. Dit heb je in een paar varianten. Zelf geef ik de voorkeur aan grove vlokken, maar dat is smaak afhankelijk.

  • Grove vlokken
  • Fijn poeder
  • Watten
  • Sneeuwgel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *