Gehaakt kerstboompje

Af en toe komt er uit haakland een verzoek om een uitgeschreven patroon van het hier afgebeelde boompje dat op Pinterest alleen als een patroontekening te vinden is. Daarom dacht ik dat het misschien handig was het hier te posten. Ik moet er eerlijk bij zeggen dat ik geen gevorderd haakster ben en dit de eerste keer is dat ik iets uitgeschreven heb. Dus ik hoop van harte dat jullie er uit komen………:-)


1:   Vorm een magische ring met zes vasten, goed aantrekken, maar sluit de ring niet


2:    Keer om en haak 3 lossen, maak een stokje in de eerste vaste, dus  waaruit  je de 3 lossen hebt gehaakt, haak 1 stokje, haak 2 stokjes in de volgende, haak 1 stokje, haak 2 stokjes in de volgende, haak 1 stokje.
Je hebt nu 9 stokjes


3:     Keer om en haak 3 lossen, maak een stokje in de eerste vaste, dus waaruit  je de 3 lossen hebt gehaakt, haak 3 stokjes, haak 5 stokjes in het volgende stokje, haak 3 stokjes en haak daarna 2 stokjes in het laatste stokje.
( LET OP….dit ziet er meestal alleen maar uit als een lusje van de eerste 3 lossen die je haakt aan het begin van elke toer)
Je hebt nu 15 stokjes + de 3 lossen van het begin


4:     Keer om en haak 3 lossen, maak een stokje in de eerste vaste, dus waaruit  je de 3 lossen hebt gehaakt, haak 6 stokjes, haak 5 stokjes in het volgende stokje, haak 6 stokjes en haak daarna 2 stokjes in het laatste stokje.
Je hebt nu 20 stokjes + 3 lossen van het begin


5:     Keer om en haak 3 lossen, maak een stokje in de eerste vaste, dus waaruit  je de 3 lossen hebt gehaakt, haak 9 stokjes, haak 5 stokjes in het volgende stokje, haak 9 stokjes en haak daarna 2 stokjes in het laatste stokje.
Je hebt nu 26 stokjes + 3 lossen van het begin


6:      Keer om en haak 3 lossen, maak een stokje in de eerste vaste, dus waaruit  je de 3 lossen hebt gehaakt, haak 12 stokjes, haak 5 stokjes in het volgende stokje, haak 12 stokjes en haak daarna 2 stokjes in het laatste stokje.
Je hebt nu 32 stokjes + 3 lossen van het begin


7:       Keer om en haak 3 lossen, maak een stokje in de eerste vaste, dus waaruit  je de 3 lossen hebt gehaakt,haak 15 stokjes, haak 5 stokjes in het volgende stokje, haak 15 stokjes en haak daarna 2 stokjes in het laatste stokje.
Je hebt nu 38 stokjes + 3 lossen van het begin


8:     Keer om en haak 11 halve vasten……….uit het 12de stokje drie lossen haken en haak een stokje in het 12de stokje waaruit de lossen gehaakt zijn, haak 7 stokjes, haak 5 stokjes in het volgende stokje, haak 7 stokjes en haak 2 stokjes in het volgende stokje.
Je hebt nu 22 stokjes + 3 lossen van het begin


9:    Keer om en haak 3 lossen, maak een stokje in de eerste vaste, dus waaruit  je de 3 lossen hebt gehaakt, haak 10 stokjes, haak 5 stokjes in het volgende stokje, haak 10 stokjes en haak 2 stokjes in het volgende stokje
Je hebt nu 28 stokjes + 3 lossen van het begin


10:   Keer om en haak 9 halve vasten……….uit het 10de stokje drie lossen haken en haak een stokje in het 10de stokje waaruit de lossen gehaakt zijn, haak 4 stokjes, haak 5 stokjes in het volgende stokje, haak 4 stokjes en haak 2 stokjes in het volgende stokje.
Je hebt nu 16 stokjes + 3 lossen van het begin


11:    Keer om en haak 3 lossen, maak een stokje in de eerste vaste, dus waaruit  je de 3 lossen hebt gehaakt, haak 7 stokjes, haak 5 stokjes in het volgende stokje, haak 7 stokjes en haak 2 stokjes in het volgende stokje
Je hebt nu 22 stokjes + 3 lossen van het begin


Klaar is Kees…afhechten………..2 maken en daarna tegen elkaar aanleggen en met vasten of halve vasten omhaken….licht opvullen voor een klein beetje bolling.
Dit is wel zonder het stammetje maar als hangende boompjes met een belletje of strikje er onderaan mis je dat niet.

Met de tel tekening en beschrijving tesamen komen jullie er vast wel uit………:-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *