Christmas Rocking Horse

Heerlijk, het idee dat een nostalgische kerst weer kan. Al plaatjes kijkend vormde zich een idee in mijn hoofd. Eerlijk gezegd was dat idee er al langere tijd maar had ik daar door gebrek aan tijd en energie nooit iets mee gedaan. Vanmorgen heb ik de stoute schoenen aangetrokken en een begin gemaakt met mijn DIY project.


Een jaar of 2 geleden heb ik bij de kringloop een klein houten hobbelpaard op de kop getikt. Dat ligt nu uit elkaar en blank geschuurd op mijn werkbank te wachten op zijn witte grondverf. Daarna moet ik nog veel meer moed verzamelen en wil ik het schilderen in de Country Tole Painting Style die in Amerika zo bekend is. Iets wat perfect aansluit bij de nostalgische trend van dit jaar. Nu kan ik aardig overweg met teken programma’s op de computer, but this a whole different ballgame.


Voel je je dapper, wil je het zelf ook proberen en een kerstpronkstuk creëren. Kijk dan eens op je zolder, wie weet heb je daar nog een lang vergeten hobbelpaard staan.  Mijn paard kocht ik voor 3 Euro bij Noppes.  Ben je niet bekend met de schildertechniek, bespreek ik hieronder een paar leuke boeken die je op weg kunnen helpen. Voor meer ideeen kun je altijd Google inschakelen. Typ Christmas Tole Painting Projecs en je kunt heel veel ideeen opdoen.

A Christmas Mouse van Annie Lang is een boekje vol met leuke herfst en winter projecten. het boek bevat patronen en uitgebreide instrukties voor kleuren en technieken.

Giggles and Goosbumps van Kenna en Donna is een ontzettend leuk boekje maar meer gericht op herfst en Halloween. Het bevat ook een aantal lieve engelachtige projecten.

Budding Blessings & Rosie Winters van Michelle Almeida is mijn favoriete boekje. De ontwerpen zijn heel lief en gedetailleerd, met sneeuwmannen, gingerbread figuurtjes en bloemen

Kim’s Hearfelt Designs is een boekje met leuke kerstdesigns. iets primitiever maar daardoor gemakkelijker voor beginners. Met sneeuwmannen, rendieren en santa’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *