Aktie bij Action en meer

Als een stel verzopen katjes slenterden we, tijdens de jaarlijkse landbouw dag, mismoedig over de lappenmarkt, alle stands bevolkt met klappertandende marktkooplui.  Het leek alsof de wolken juist deze dag hadden uitgekozen om al het overtollig hemelwater te lozen. Met werkelijk geen droge draad meer aan het lijf, haasten we ons na de laatste kramen, terug naar de auto, voor een snel bezoekje aan de Action.

Daar wachtte ons een aangename verrassing, naast de Action ook Xenos en de Big Bazar in een pand, deur aan deur. Pure heaven voor vrouwen die er van houden door de rekken vol met hebbedingetjes te lopen, ideeen op te doen voor thuis of om cadeau te doen. Commercieel gezien geen goed idee, tempert de man mijn enthousiasme. Daarmee aangevend dat hij niet verwacht dat dit, nu hechte, drietal een lang leven beschoren is.
Even de Action in voor een paar rollers en kwasten en dan naar huis

‘Gooi nog meer in de mand’ hoor ik ineens een luide mannenstem. ‘Maar pap we kunnen toch niet de hele bak leegtrekken, doe even normaal, protesteert een meisjes stem. Dan trekt vader heel pedagogisch verantwoord van leer. ‘Houd je mond, met je brutale bek’ klinkt het keihard door de zaak ‘als je nog een woord zegt, sla ik je op je gezicht’.
Verschrikt kijk ik mijn oudste dochter aan, die een knikje naar links geeft, met haar hoofd, duidend waar het geluid vandaan komt. ‘Die wijven vullen het wel weer aan en ruimen het wel weer op, daar worden ze voor betaald’ hoor ik vader nog luid verkondigen voordat we de zaak verlaten. Mij iets te veel aktie in de Action, arme dochter en arm winkelpersoneel met zo’n klant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *