De week in foto’s

De derde week van juni kreeg kleinzoon, als cadeautje voor zijn papa, een paar zonnebloemzaadjes in een potje mee van school. Zorgvuldig werden de zaadjes op de vensterbank, opgekweekt tot fragiele stengeltjes, die natuurlijk nooit meer door de opening van het jam potje verwijderd konden worden. Goede raad hoeft niet altijd duur te zijn, een grote klauwhamer doet soms wonderen. Al moet ik toegeven dat het iets meer voeten in de aarde had dan verwacht, want sla je een jampot gewoonlijk met een klap aan gruzelementen, dit met klei gevulde potje wist van geen wijken. Het heeft dus meerdere goed gerichte klappen op het glas nodig gehad voor het wilde breken. Toen was het dan ook zo ver. De dunne sliertige stengeltjes werden bij gebrek aan tuingrond in oma’s tuin overgeplant. Daar staan ze nu, 3 maanden later, hoog opgeschoten, te pronken.

Van de week won ik in een Give Away dit boekje.

Dan te denken dat ik maar heel per ongeluk op het haakblog, die de give away hield, belandde.
Onder het mom van, niet geschoten is altijd mis, vulde ik mijn gegevens in.
Groot was mijn verbazing toen bleek dat mijn naam uit vele anderen getrokken was voor de prijs.

Als je net als ik, dol bent op kerst en net het haken weer hebt herontdekt, dan is dit een perfect cadeautje, maar ook gevorderde haaksters zullen veel plezier beleven aan de leuke ontwerpen.
Ik heb het nog niet in huis, maar heb op internet al stiekem kunnen gluren wat er allemaal in staat.
Dus ben je een haakster en ook nog weg van alles wat met kerst te maken heeft kijk dan in de winkels uit naar dit grappige boekje.

 

Het is nog helemaal geen winter, hoor ik je denken en dat klopt, toch hoort deze foto in het rijtje thuis.
Al maandenlang lopen jongste zoon, de man en mijn persoon te filosoferen over het houden van een foto challenge, iedere keer kwam er iets tussen, raakte het in de vergetelheid of werd het zonder veel omhaal in de ijskast gezet. Ik verdenk de heren er stiekem van dat ze het meedoen aan een challenge wel leuk vinden maar het organiseren minder. Dus heb ik de afgelopen week de stoute schoenen aangetrokken, en een facebook groep aangemaakt.
Winter challenge 2014 -2015 houdt in dat we 10 weken lang elke week minstens een foto gaan maken met een bepaald thema. We starten op 1 december tot 15 februari. Het lijkt nu nog ver weg, maar dit wordt natuurlijk het leukst en het meest leerzaam als er veel deelnemers zijn.
Nodig je fotograferende vrienden en bekenden uit en ga de uitdaging aan.
Iedereen kan meedoen, je hoeft geen beroeps of goede amateur te zijn, als je er maar plezier in hebt, dat is het belangrijkste. De groep vind je hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *