Over prietpraat en kleine kinderen

Kinderen hebben soms de leukste uitspraken, een, niet aan te tornen kinderlogica, die bij volwassenen op de lachspieren werkt.
Op mijn vraag waarom kleinzoon niet op de fiets naar school wil, antwoord hij met een ernstig gezicht ” nou oma, omdat mijn voeten niet willen fietsen”.

Vaak kijk ik het schoolplein rond en constateer ik, dat er velen met mij, tot die generatie vrouwen behoort, die niet snel kinderloos zullen zijn.
Nog voor mijn laatste kind de deur uit was, stond hier de box met kleinzoon al in de huiskamer. Het lege nestsyndroom, is iets waar ik alleen maar van kan dromen, het zwarte gat, soms zou ik er wel eens even in willen vallen, om op adem te komen. Het is niet voor niks dat wij vrouwen van in de 60 geen baby’s meer produceren. Een enkeling, die een beruchte Italiaanse gynaecoloog hebben bezocht, daar gelaten, maar ik wil hier geen discussie aanzwengelen over het ethisch verantwoorde moederschap. Daar zijn andere knappe koppen veel beter voor toegerust.

Nee ik zou wel eens een poosje een ouderwetse grootmoeder willen zijn, zo een die haar kleinkind tot in de grond toe verwend, waar een extra snoepje of ijsje niet verboden is, waar naar hartenlust geknoeid en gerommeld mag worden, omdat er na het kinderbezoek weer even flink opgeruimd wordt, zodat alles de eerste weken weer spic en span is. Ben je naast grootmoeder ook opvoeder, dan liggen de kaarten wel iets anders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *